Search
Close this search box.

Opening Woord en Daad kringloopwinkel in Alblasserdam

Een vrolijk lentezonnetje verwarmt de straatstenen. Het parkeerterrein aan de Edisonweg stroomt langzaam vol. Twee Woord en Daad vlaggen en een rij oranje vlaggetjes flankeren de gevel van de kringloopwinkel, waarop het oranje met blauwe Woord en Daad logo prijkt. Er heerst een verwachtingsvolle sfeer. Eindelijk is het moment van de opening aangebroken!

Voor een grote stapel dozen, bijeengehouden door een oranjekleurig lint, heet winkelvoorzitter Arno Imanse iedereen welkom. Rina Molenaar, directeur-bestuurder van Word en Daad, vertelt over het Werk en Opleiding-project in Colombia, waar de opbrengst van de winkel naartoe gaat. ‘In Colombia is veel sprake van geweld en onveiligheid. Conviventia, onze lokale partnerorganisatie, vervult een belangrijke rol in deze omgeving. Directrice Missy Christie benoemt het zo: als we een persoon veranderen, veranderen we een familie, een gemeenschap, een natie. Vrede begint in het hart.’

Burgemeester Paans haakt hier op in en benoemt de liefde voor de medemens, die bij deze winkel blijkt. ‘En niet alleen de liefde voor mensen, maar ook de liefde voor spullen. Hier kunnen we spullen een tweede leven geven.’ Hij draait zich even om naar de deur. Glimlachend – ‘ik ben tot ‘chef lege dozen’ benoemd’ – neemt hij de schaar van het oranje versierde plateau en knipt het oranje lint door. Daarna baant hij zich door de stapel dozen heen een weg naar binnen. Luid applaus klinkt. De winkel is geopend!

Met een Woord en Daad mondkapje begeven de vrijwilligers zich naar de ingang om de winkel vanbinnen te bewonderen. Wat is hier veel werk verzet! Ruime gangpaden flankeren talloze stellingen met uitgestalde kleding, spelletjes, speelgoed, vazen met droogbloemen, luxe fauteuils… aanbod is er genoeg! Koffie en gebak – met logo – staan klaar en de eerste aankopen gaan langs de kassa. Vanaf donderdag zijn de klanten welkom. Bekijk hier de contactgegevens.

Foto: Marina de Kievid.