Search
Close this search box.

Woord en Daad kringloopwinkel Haarlem verhuist naar nieuw pand

Mooi nieuws! Woord en Daad kringloopwinkel Haarlem en Het Open Koffie Huis, onderdeel van Stichting Ontmoeting, verhuizen van het winkelcentrum Schalkwijk naar een nieuw pand aan de Frieslandlaan 1. Na weken van klussen is de garage van Wester verbouwd tot een pand waar de kringloopwinkel en het Open Koffie Huis hun onderkomen zullen vinden. D.V. dinsdag 18 mei is de opening.

De bezetting van de Woord en Daad winkel en het Open Koffie huis wordt gedragen door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Daarnaast zijn er werkervaringsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er wordt gewerkt aan activering, toeleiding naar betaald werk en begeleide dagbesteding

Duurzame verandering

Woord en Daad winkel Schalkwijk onderscheidt zich als kringloopwinkel omdat de opbrengst van de winkel voor een deel gaat naar Het Open Huis, voor maatschappelijke projecten en een deel naar duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Een van die projecten is: Werk en Opleiding in Burkina Faso. Dankzij de inkomsten van onder meer de Woord en Daad winkels konden er vorig jaar meer dan 5.000 jongeren getraind worden tot zonne-technicus. Zij kunnen aan de slag om huizen, scholen en klinieken van zonnepanelen te voorzien. Zo draagt de Woord en Daad kringloopwinkel bij aan perspectief en duurzame verandering voor mensen in armoede.

Tijdelijk onderkomen

Drie jaar geleden heeft de Stichting Woord en Daad Winkels een winkel geopend in het oude V&D pand in het winkelcentrum Schalkwijk. Toen was al bekend dat dit een tijdelijk onderkomen zou zijn in verband met de renovatie van het winkelcentrum. Na drie jaar werd er een geschikt pand gevonden in de garage van Wester aan de Frieslandlaan1. Het moest wel worden aangepast aan de wensen van de W en D kringloopwinkel en het Open Koffie Huis. Veel vrijwilligers hebben vanaf 1 februari vele uren gestoken in het aanpassen van de ruimtes. En wat is het mooi geworden!

Opening

Helaas kunnen we de opening niet uitbundig vieren vanwege de coronamaatregelen. Omdat we het toch niet ongemerkt voorbij laten gaan, hebben we gezocht naar activiteiten die wel mogelijk zijn. De klanten krijgen een bon met verschillende kansen op korting bij hun aankoop. Ook bij het Open Koffie Huis zijn er diverse acties. Er komt een kleurwedstrijd voor de kinderen. Tijdens de openingsweek (vanaf 18 mei) zullen diverse vrijwilligers livemuziek spelen in de winkel. We hopen op een later moment de opening alsnog groter te kunnen vieren.

Openingstijden

De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Deze tijden gelden ook voor de inname van spullen.

Bekijk de winkel!