Search
Close this search box.

Welkom bij Woord en Daad Winkels!

Wat mooi dat jij je hebt aangemeld als vrijwilliger bij een kringloopwinkel van Woord en Daad. Jouw inzet is heel belangrijk en daar vertellen we je graag wat meer over. 

Via de kringloopwinkels krijgen mooie spullen een tweede leven, waarmee we zorg dragen voor de aarde. Daarnaast hebben de winkels een belangrijke sociale functie. Bovendien lever je een belangrijke bijdrage aan het werk van Woord en Daad. Want ook jouw winkel steunt een eigen project. Benieuwd? Op deze pagina ontdek je meer!

Woord en Daad

Vanuit Woord en Daad zetten we ons wereldwijd in voor blijvende verandering voor mensen in armoede. 

Vrijwilligersverhalen

Dik en Joyce vertellen in een video over hun vrijwilligerswerk in de kringloopwinkel: ‘Win-win-win!’

Woord en Daad Winkels

Er zijn al tientallen Woord en Daad kringloopwinkels in Nederland. Ken jij ze allemaal?

Woord en Daad

Vanuit Woord en Daad zetten we ons in voor blijvende verandering. Dichtbij huis door bewustwording over de moeilijke omstandigheden waarin mensen wereldwijd leven en onze verantwoordelijkheid hierin. En verder weg door mensen in samenwerking met onze lokale partners toegang te bieden tot onder meer goed onderwijs, schoon drinkwater en waardig werk. We weten ons geroepen om Gods liefde en barmhartigheid te weerspiegelen en door te geven, juist op plaatsen waar veel ongelijkheid is. 

Zo veranderen levens. Moeder Ouedraogo uit Benin kan erover meepraten. Ze volgde een landbouwtraining en vertelt dankbaar: ‘Ik kan nu voor mijn kinderen zorgen. Zij kunnen naar school en ik voel me nu veel meer moeder.’ 

Vrijwilligersverhalen

Samen met andere vrijwilligers bezig zijn voor een project van Woord en Daad: dat kenmerkt vrijwilligerswerk in een Woord en Daad kringloopwinkel. Of het nu is als chauffeur, kassamedewerker of styliste: vrijwilligerswerk staat garant voor veel gezelligheid, saamhorigheid en gedrevenheid. 

Woord en Daad winkels

Er zijn al tientallen Woord en Daad kringloopwinkels in Nederland. Ken jij ze allemaal?

Wil je meer weten over het project dat een winkel steunt? Klik dan op de betreffende winkel en scroll naar beneden, tot je de projectinformatie vindt.

Hergebruik van materialen

Door mooie spullen een tweede leven te geven kan veel worden hergebruikt. Hierbij denken wij aan het milieu en aan de naaste.

Sociaal in de buurt

In onze winkels willen we iedereen welkom heten voor koffie en een praatje. Zo kijken we om naar elkaar.

Non-profit

De opbrengst is bestemd voor Woord en Daad, een christelijke stichting die werkt aan duurzame verandering voor mensen in armoede.