Woord en Daad Winkel Wageningen

Grintweg 255

6704 AN 

Wageningen

Het laatste nieuws

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Wat ook bij een nieuw seizoen hoort, is je kledingkast. Maar je kleding af met leuke items uit onze kleding hoek! Zo netjes gestyled, op maat gehangen en gesorteerd door onze dames! Van harte welkom in Wageningen! #kringloopwinkel #kringloopgeluk #tweedehandsdameskleding ... MeerMinder

Buiten wordt het langzaam herfst... daarom maken we het binnen weer gezellig! En wat denk je van deze mooie meubels of accessoires. Direct een sfeertje bij je in huis! Morgen zijn we ook open, van harte welkom!
Groeten uit Wageningen
... MeerMinder

Wat een prachtige sfeer hebben de vrijwilligers weer neergezet in de winkel! Helemaal in stijl. Zit er wat leuks bij voor u? Verder is de winkel ook weer helemaal aangevuld met moois. Van harte welkom in Wageningen! Tot ziens.... ... MeerMinder

Volop sieraden!! Oud, vintage en nieuwer. Wauw wat een collectie! Echt voor de liefhebber, zoveel moois! Morgen hopen we er weer open te gaan! Van harte welkom!

Ook hebben we mooie design meubels binnen, daar nog niet echt goede foto's van, maar ze staan er al wel! Nieuwsgierig? Kom gauw naar Wageningen! Tot ziens....
... MeerMinder

Meer nieuws tonen »

De winkel

In de Kringloopwinkel Wageningen worden tweedehands spullen verkocht  zoals meubilair, kleding, serviesgoed, glaswerk, keukengerei, speelgoed en boeken. De opbrengst komt ten goede aan armoedebestrijding in derdewereldlanden. De stichting Woord en Daad ondersteunt daartoe een groot aantal projecten in verschillende landen. De opbrengsten van de winkel in Wageningen zal  worden ingezet voor een onderwijsproject in India, dat erop gericht is jongeren aan werk te helpen.

Door de verkoop van tweedehands spullen tegen -ook relatief gezien- lage prijzen wordt daarnaast een bijdrage geleverd aan de verbetering van de duurzaamheid van onze samenleving.

Omdat verreweg de meeste tweedehandsspullen in onze winkel nog van goede kwaliteit zijn, betekenen onze activiteiten bovendien  een financiële ondersteuning van mensen met een smalle beurs.

De winkel wordt geheel gerund door vrijwilligers. Als iemand belangstelling heeft om vrijwilliger te worden, kan zij of hij zich melden bij Peter Ruigendijk, (e-mail: vrijwilligers@woordendaadwageningen.nl; tel: 06 57331697)

 

Duurzame visserij in Sri Lanka

De Woord en Daad winkel in Wageningen werkt voor vissers in Sri Lanka. Het is voor hen steeds lastiger om voldoende vis te vangen om in hun levensonderhoud te voorzien. Woord en Daad steunt de vissers bij het opbouwen van een duurzame keten en biedt innovatieve oplossingen om hun inkomen te vergroten.

– 2.000 vissers worden ondersteund en getraind,
– vrouwen zijn actief in de visserij,
– coöperaties worden versterkt,
– we zoeken een directe link met een visverwerkingsfabriek.

 

Bezoek deze winkel

Locatie

Woord en Daad Winkel Wageningen
Grintweg 255
6704 AN Wageningen
Contactgegevens
Openingstijden
Inname goederen alléén op WOENSDAGMIDDAG en ZATERDAG

Vacatures

Wil jij aan de slag met verkopen via Marktplaats?

Flexibel, in overleg
Wageningen

Tijd over op zaterdagmiddag? Kom werken in onze winkel!

Zaterdagmiddag
Wageningen

Gek op kringloop? Kom werken in onze winkel!

Dagen en tijden in overleg
Wageningen

Word jij onze nieuwe kassamedewerk(st)er?

Dagen en tijden in overleg
Wageningen

Inname goederen

Inname goederen alleen op woensdag en zaterdagmiddag.

Inname beleid:

Onze Woord & Daad kringloopwinkel Wageningen (Grintweg 255) is nu bijna drie jaar in bedrijf en dank zij onze klanten en onze medewerkers met succes. Onze medewerkers zijn allemaal vrijwilligers waarvan maar een beperkt aantal winkelervaring had. Na een jaar werken beginnen we langzamerhand het vak beter te leren en krijgen we ook meer zicht op wat we verder moeten verbeteren. Dat zijn een aantal punten van groter en kleiner belang, waarmee we aan de slag gaan.

Maar één van die punten springt er duidelijk uit en dat is onze manier van werken bij het innemen van spullen die we vanuit onze kring van klanten, vrienden en bekenden aangeleverd krijgen. We hebben het afgelopen jaar geleerd dat we bij het aannemen van spullen ons direct beter moeten realiseren of de spullen voor ons verkoopbaar zijn. Dat is moeilijk tegelijk uit te voeren met onze winkeltaken. Daarom hebben we besloten vanaf 1 oktober onze manier van werken bij het innemen van goederen iets meer te stroomlijnen.

Dit betekent concreet:

  • Wij zullen alleen nog op woensdagmiddag en zaterdagmiddag spullen innemen en wel via de grote groene roldeur, naast de winkelingang. En dus niet meer in de winkel zelf.
  • Er zullen dan steeds enkele vrijwilligers aanwezig zijn die als enige taak hebben aangeleverde spullen aan te nemen en die te bekijken op kwaliteit en op verkoopbaarheid.
  • Wij zullen niet alle aangeleverde goederen accepteren, maar alleen die in onze kringloopwinkel goed verkoopbaar zijn.
  • Er hangt een bord naast de roldeur waarop u kunt zien welke goederen wij wel en welke we niet aannemen. Bij onduidelijkheid, vraag het een van onze medewerkers.

Wij hopen met deze verandering de kwaliteit  van onze winkel verder te vergroten ten behoeve van onze klanten. Wij rekenen op uw begrip.