Search
Close this search box.

Woord en Daad Winkel Wageningen

Grintweg 255

6704 AN 

Wageningen

De winkel

In de Kringloopwinkel Wageningen worden tweedehands spullen verkocht  zoals meubilair, kleding, serviesgoed, glaswerk, keukengerei, speelgoed en boeken. De opbrengst komt ten goede aan armoedebestrijding in derdewereldlanden. De stichting Woord en Daad ondersteunt daartoe een groot aantal projecten in verschillende landen. De opbrengsten van de winkel in Wageningen zal  worden ingezet voor vissersgezinnen in Sri Lanka.

Door de verkoop van tweedehands spullen tegen -ook relatief gezien- lage prijzen wordt daarnaast een bijdrage geleverd aan de verbetering van de duurzaamheid van onze samenleving.

Omdat verreweg de meeste tweedehandsspullen in onze winkel nog van goede kwaliteit zijn, betekenen onze activiteiten bovendien  een financiële ondersteuning van mensen met een smalle beurs.

De winkel wordt geheel gerund door vrijwilligers. Als iemand belangstelling heeft om vrijwilliger te worden, kan zij of hij zich melden bij Mas Wegenaar, e-mail vrijwilligers@woordendaadwageningen.nl

INNAME GOEDEREN OP WOENSDAG TOT 16.30 UUR EN OP ZATERDAG TOT 13.30 UUR.

 

Uitgelicht

Van harte welkom in onze winkel!

Student? 20% korting*

Van harte welkom in onze winkel!

Student? 20% korting*

Samen sterk voor vissers in Sri Lanka

Teruglopende vangsten, lage marges en een tekort aan brandstof: achter de vrolijke kleuren van de vissersboten gaan grote zorgen schuil. Vissers in Sri Lanka hebben moeite om hun gezin te onderhouden. Met onze kringloopwinkel steunen we deze vissers.

Samen met lokale partners stimuleert Woord en Daad de vissers om een kwekerij van zeekomkommers of zeewier op te starten, omdat hier een goed inkomen mee te verdienen is. Daarnaast werken we aan een app met inzage in de visprijzen, zodat vissers een eerlijke prijs ontvangen voor hun vangst. Ook ondersteunen we viscoöperaties om de beschikbare kennis over te dragen aan de jongeren. Zo kunnen de gemeenschappen ook in de toekomst in hun eigen levensonderhoud voorzien.

Bezoek deze winkel

Locatie

Woord en Daad Winkel Wageningen
Grintweg 255
6704 AN Wageningen
Contactgegevens
Openingstijden
Inname goederen op WOENSDAGMIDDAG t/m 16.30 uur EN ZATERDAG t/m 13.30 uur

Volg ons online:

Vacatures

Wij zoeken een secretaris M/V

In overleg
Wageningen

Heb jij affiniteit met PR en social media ?

flexibel, in overleg
Wageningen e.o.

Wil jij aan de slag met verkopen via Marktplaats?

Flexibel, in overleg
Wageningen

Gek op kringloop? Kom werken in onze winkel!

Dagen en tijden in overleg
Wageningen

Word jij onze nieuwe kassamedewerk(st)er?

Dagen en tijden in overleg
Wageningen

Inname goederen

Inname goederen alleen op woensdagmiddag tot 16.30 uur en zaterdag tot 13.30 uur.

Inname beleid:

Onze Woord & Daad kringloopwinkel Wageningen (Grintweg 255) is nu bijna drie jaar in bedrijf en dank zij onze klanten en onze medewerkers met succes. Onze medewerkers zijn allemaal vrijwilligers waarvan maar een beperkt aantal winkelervaring had. Na een jaar werken beginnen we langzamerhand het vak beter te leren en krijgen we ook meer zicht op wat we verder moeten verbeteren. Dat zijn een aantal punten van groter en kleiner belang, waarmee we aan de slag gaan.

Maar één van die punten springt er duidelijk uit en dat is onze manier van werken bij het innemen van spullen die we vanuit onze kring van klanten, vrienden en bekenden aangeleverd krijgen. We hebben het afgelopen jaar geleerd dat we bij het aannemen van spullen ons direct beter moeten realiseren of de spullen voor ons verkoopbaar zijn. Dat is moeilijk tegelijk uit te voeren met onze winkeltaken. Daarom hebben we besloten vanaf 1 oktober onze manier van werken bij het innemen van goederen iets meer te stroomlijnen.

Dit betekent concreet:

  • Wij zullen alleen nog op woensdagmiddag en zaterdag spullen innemen en wel via de grote groene roldeur, naast de winkelingang. En dus niet meer in de winkel zelf.
  • Er zullen dan steeds enkele vrijwilligers aanwezig zijn die als enige taak hebben aangeleverde spullen aan te nemen en die te bekijken op kwaliteit en op verkoopbaarheid.
  • Wij zullen niet alle aangeleverde goederen accepteren, maar alleen die in onze kringloopwinkel goed verkoopbaar zijn.
  • Er hangt een bord naast de roldeur waarop u kunt zien welke goederen wij wel en welke we niet aannemen. Bij onduidelijkheid, vraag het een van onze medewerkers.

Wij hopen met deze verandering de kwaliteit  van onze winkel verder te vergroten ten behoeve van onze klanten. Wij rekenen op uw begrip.