Woord en Daad Winkel Wageningen

Grintweg 255

6704 AN 

Wageningen

Het laatste nieuws

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Let op!! Lees onderstaand bericht voor wegwerkzaamheden dv! ... MeerMinder

Let op!! Lees onderstaand bericht voor wegwerkzaamheden dv!

Boeken, boeken en nog eens boeken! Nu buiten op een kraam met korting! De vakantietijd komt er aan, en dan is het heerlijk om wat boeken te lezen.... kom je ook snuffelen? Morgen én zaterdag open! Van harte welkom in Wageningen! ... MeerMinder

Volop hoeden en kleding te koop bij ons! Zo geef je duurzaamheid aan de textiel, altijd goed. Alles is gesorteerd per maat en categorieën en u kunt zelfs passen in het pashok. Van harte welkom! Open vanaf morgenmiddag. ... MeerMinder

Ohhhh er is weer zoveel keuze! Nieuwe inbreng en spullen die de winkel mooi maken. Morgenmiddag weer geopend, van harte welkom iedereen! Tot ziens in Wageningen 😊 ... MeerMinder

Reageren op Facebook

Zeker Andre ! Ze missen je nog steeds, maar het gaat daar super

Ziet er weer super uit.

Meer nieuws tonen »

De winkel

In de Kringloopwinkel Wageningen worden tweedehands spullen verkocht  zoals meubilair, kleding, serviesgoed, glaswerk, keukengerei, speelgoed en boeken. De opbrengst komt ten goede aan armoedebestrijding in derdewereldlanden. De stichting Woord en Daad ondersteunt daartoe een groot aantal projecten in verschillende landen. De opbrengsten van de winkel in Wageningen zal  worden ingezet voor een onderwijsproject in India, dat erop gericht is jongeren aan werk te helpen.

Door de verkoop van tweedehands spullen tegen -ook relatief gezien- lage prijzen wordt daarnaast een bijdrage geleverd aan de verbetering van de duurzaamheid van onze samenleving.

Omdat verreweg de meeste tweedehandsspullen in onze winkel nog van goede kwaliteit zijn, betekenen onze activiteiten bovendien  een financiële ondersteuning van mensen met een smalle beurs.

De winkel wordt geheel gerund door vrijwilligers. Als iemand belangstelling heeft om vrijwilliger te worden, kan zij of hij zich melden bij Peter Ruigendijk, (e-mail: vrijwilligers@woordendaadwageningen.nl; tel: 06 57331697)

Duurzame visserij in Sri Lanka

De Woord en Daad winkel in Wageningen werkt voor vissers in Sri Lanka. Het is voor hen steeds lastiger om voldoende vis te vangen om in hun levensonderhoud te voorzien. Woord en Daad steunt de vissers bij het opbouwen van een duurzame keten en biedt innovatieve oplossingen om hun inkomen te vergroten.

– 2.000 vissers worden ondersteund en getraind,
– vrouwen zijn actief in de visserij,
– coöperaties worden versterkt,
– we zoeken een directe link met een visverwerkingsfabriek.

Bezoek deze winkel

Locatie

Woord en Daad Winkel Wageningen
Grintweg 255
6704 AN Wageningen
Contactgegevens
Openingstijden
I.v.m. wegwerkzaamheden van ma 4 t/m do 7 juli is de winkel lastig bereikbaar, maar we zijn WEL OPEN. Vrijdag 8 juli zijn wij GESLOTEN, dan is de Grintweg afgesloten voor alle verkeer.

Inname goederen

Alleen mogenlijk op woensdag en zaterdagmiddag.

Inname beleid:

Onze Woord & Daad kringloopwinkel Wageningen (Grintweg 255) is nu bijna drie jaar in bedrijf en dank zij onze klanten en onze medewerkers met succes. Onze medewerkers zijn allemaal vrijwilligers waarvan maar een beperkt aantal winkelervaring had. Na een jaar werken beginnen we langzamerhand het vak beter te leren en krijgen we ook meer zicht op wat we verder moeten verbeteren. Dat zijn een aantal punten van groter en kleiner belang, waarmee we aan de slag gaan.

Maar één van die punten springt er duidelijk uit en dat is onze manier van werken bij het innemen van spullen die we vanuit onze kring van klanten, vrienden en bekenden aangeleverd krijgen. We hebben het afgelopen jaar geleerd dat we bij het aannemen van spullen ons direct beter moeten realiseren of de spullen voor ons verkoopbaar zijn. Dat is moeilijk tegelijk uit te voeren met onze winkeltaken. Daarom hebben we besloten vanaf 1 oktober onze manier van werken bij het innemen van goederen iets meer te stroomlijnen.

Dit betekent concreet:

  • Wij zullen alleen nog op woensdagmiddag en zaterdagmiddag spullen innemen en wel via de grote groene roldeur, naast de winkelingang. En dus niet meer in de winkel zelf.
  • Er zullen dan steeds enkele vrijwilligers aanwezig zijn die als enige taak hebben aangeleverde spullen aan te nemen en die te bekijken op kwaliteit en op verkoopbaarheid.
  • Wij zullen niet alle aangeleverde goederen accepteren, maar alleen die in onze kringloopwinkel goed verkoopbaar zijn.
  • Er hangt een bord naast de roldeur waarop u kunt zien welke goederen wij wel en welke we niet aannemen. Bij onduidelijkheid, vraag het een van onze medewerkers.

Wij hopen met deze verandering de kwaliteit  van onze winkel verder te vergroten ten behoeve van onze klanten. Wij rekenen op uw begrip.