Search
Close this search box.

Opening Woord en Daad kringloopwinkel Soest

Vrolijk wapperen de twee Woord en Daad-vlaggen voor de etalage. Gezellig geroezemoes vult de zonnige winkelstraat. Voorbijgangers werpen een nieuwsgierige blik op de met blauwe en oranje lampionnen versierde gevel. Het is feest in Soest! Op 31 maart werd er een kringloopwinkel voor Woord en Daad geopend: een heuse pop-up store.

Voor de winkel verzamelen de vrijwilligers zich. Op 1,5 meter afstand, mondkapje in de hand voor als ze straks de winkel binnengaan. Koffie en gebakjes worden klaargezet en de kringloop hangt vol met oranje en blauwe vlaggetjes. Het is dan ook niet niks: nog maar een maand geleden kreeg de vrijwilligersgroep de sleutel van dit tijdelijke pand aan de Van Weedestraat 14. En nu, 31 maart, staat er een winkel die er echt mag zijn.

‘Toen we net de sleutel hadden, vroeg ik me af waar we moesten beginnen,’ zo lacht bestuursvoorzitter Gert Hamming. ‘Maar gelukkig waren er veel doortastende vrijwilligers, die de handen flink uit de mouwen staken.’ Hij prijst de inzet van de vele vrijwilligers en geeft dan het woord aan Rina Molenaar, directeur-bestuurder van Woord en Daad. Ook zij steekt haar bewondering niet onder stoelen of banken: ‘Wat een prachtige winkel!’ Ze vertelt over het Werk en Opleiding-project voor jongeren in Burkina Faso, waar de opbrengst van deze kringloopwinkel voor bestemd is. ‘Ik hoop dat jullie je als vrijwilligers verbonden weten met de mensen in Burkina Faso, want samen zetten we ons in voor betere werkgelegenheid voor deze jongeren.’

Na een korte speech van wethouder Harrie Dijkhuizen, die aangeeft blij te zijn met deze mooie kringloop en ontmoetingsplek, is het tijd om de winkel officieel te openen. Door een muur van lege bananendozen loopt hij de winkel in, waarna de aanwezigen luid applaudisseren. Na een hapje en een drankje is het tijd om de kringloop te bewonderen. Netjes uitgestald wachten talloze producten op een nieuwe eigenaar. Vanaf 1 april worden de eerste klanten verwacht, uiteraard na reservering. Het eerste moment is al volgeboekt.

Een kijkje nemen of vrijwilliger worden? Kijk op www.woordendaadwinkels.nl/soest