Search
Close this search box.

Veelgestelde vragen

Er zijn tientallen Woord en Daad kringloopwinkels in Nederland. Hoewel de basis in alle winkels hetzelfde is, heeft elke kringloopwinkel zijn eigen karakter. Voor specifieke vragen kun je daarom het beste de winkel in jouw buurt benaderen.

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen. Liever persoonlijk contact? Je vindt de contactgegevens van alle winkels op de kaart en in de alfabetisch gerangschikte lijst.

Over de Woord en Daad kringloopwinkels

Zoek de betreffende winkel op de kaart of in de alfabetisch gerangschikte lijst en scroll op de winkelpagina naar beneden. Daar vind je de openingstijden. Bovenaan de pagina bij de Facebookberichten vind je het laatste nieuws.

De Woord en Daad kringloopwinkels draaien volledig op vrijwilligers. De opbrengst is bestemd voor projecten van Woord en Daad, voor duurzame verandering voor mensen in armoede.

Binnen de kringloopwinkels werken mensen met diverse achtergronden, vanuit de hele breedte van kerkelijk Nederland én daarbuiten. Samen verbonden!

De volledige opbrengst van de Woord en Daad kringloopwinkels gaat (na aftrek van de kosten, zoals de huur van het pand) naar projecten van Woord en Daad. Woord en Daad werkt wereldwijd aan duurzame verandering voor mensen in armoede. Dat doen we samen met lokale partners via diverse programma’s, zoals (vak)onderwijs, duurzaam water en inclusieve agribusiness.

Elke winkel steunt een specifiek project, zoals vakonderwijs voor jongeren in Tsjaad of een goede drinkwatervoorziening voor mensen in kurkdroog Ethiopië. Met jouw aankoop én inbreng van spullen draag je hieraan bij! Wil je hier meer over weten? Bekijk dan meer informatie over Woord en Daad of bekijk het project van een winkel naar keuze. Zoek de betreffende winkel op de kaart of in de alfabetisch gerangschikte lijst en scroll op de winkelpagina naar beneden om het project te bekijken.

Fijn dat je overweegt om vrijwilliger te worden. Als vrijwilliger zet je je samen met anderen in voor duurzame verandering, dichtbij én ver weg. Binnen de winkels zijn diverse vrijwilligersfuncties, waardoor iedereen iets kan doen waar hij of zij goed in is en plezier in heeft. De vacatures van alle kringloopwinkels vind je op de vacaturepagina.

Neem ook gerust contact op met een winkel in de buurt om te vragen naar actuele vacatures. Je vindt de contactgegevens van alle winkels op de kaart en in de alfabetisch gerangschikte lijst.

Niets gevonden? Je kunt jezelf ook vrijblijvend aanmelden via deze pagina, dan kijken we samen of we iets voor je kunnen vinden. Welkom!

Bij een verkooppunt (vaak bij iemand aan huis) worden producten aangeboden ten gunste van Woord en Daad. Denk hierbij aan kaarten, Woord en Daad-koffie of zelfgemaakte items.

Bekijk per Woord en Daad-product de verkooppunten.

Het aanschaffen en inleveren van spullen

Fijn dat je spullen wilt inleveren, daar zijn we blij mee!

In principe kan je alle tweedehands spullen inleveren die heel en compleet zijn. Maar let op: sommige winkels hebben speciale innamedagen of nemen bijvoorbeeld geen grote meubels aan. Soms hebben winkels tijdelijk een innamestop op bepaalde artikelen. Tip: neem contact op met de winkel in jouw buurt als je zeker wilt weten of je jouw spullen daar kunt inleveren, of kijk op de winkelpagina voor het innamebeleid.

Je vindt de contactgegevens van alle winkels op de kaart en in de alfabetisch gerangschikte lijst.

In de meeste Woord en Daad kringloopwinkels kun je lege pennen en stiften, gebruikte postzegels en oud geld inleveren. Airmiles worden niet langer gespaard voor Woord en Daad.

Bekijk hier alle inzamelpunten.

Tweedehands kleding die heel en goed is kun je inleveren bij alle Woord en Daad winkels. Uitzondering hierop zijn Andel en Werkendam (alleen kinderkleding) en Ridderkerk (alleen dameskleding).

Dat verschilt per winkel.  Neem hiervoor contact op met de dichtstbijzijnde winkel.

Bekijk alle winkels op de kaart of zoek ze op in de alfabetisch gerangschikte lijst.

Dat bepalen de winkelvrijwilligers. Zij weten welke producten in de winkel verkoopbaar zijn.

Neem bij vragen contact op met de betreffende winkel. Je vindt de contactgegevens van alle winkels op de kaart en in de alfabetisch gerangschikte lijst.

Sommige winkels bieden deze optie aan. Neem contact op met de betreffende winkel om te vragen naar de mogelijkheden.

Je vindt de contactgegevens van alle winkels op de kaart en in de alfabetisch gerangschikte lijst.

Neem contact op met de betreffende winkel om te vragen naar het retourbeleid.

Je vindt de contactgegevens van alle winkels op de kaart en in de alfabetisch gerangschikte lijst.

Nieuws van Woord en Daad winkels