Search
Close this search box.

Ook déze items vind je in de kringloop! | 5 originele tips

Tweedehands is leuk! Misschien ben je een fervent kringloopshopper en kom je wekelijks in een tweedehandswinkel. Of je bent pas net gestart met je zoektocht naar tweedehands aanwinsten. Of je twijfelt nog waar je moet beginnen… Hoe dan ook, check vooral deze 5 tips voor originele producten die je óók in de kringloop vindt. We wensen je een fijne zomer toe en hopelijk tot snel!

 

Hobby’s
Ben je dol op naald en draad, zwem je graag of zit je het allerliefst onder een dekentje op de bank met een mooi boek? Welkom in een (Woord en Daad) kringloopwinkel! Van bolletjes wol tot luchtbedden en van kampeerspullen tot thrillers… je vindt het in de kringloop!


Cadeautjes
Bij een cadeautje ben je misschien geneigd om meteen op zoek te gaan naar een nieuw product. Maar wellicht is de ontvanger wel net zo blij met een tweedehands artikel! Als je dit niet zeker weet, kun je ook beginnen met de verpakking. Van een oude atlas of een oude krant maak je heel eenvoudig je eigen originele inpakpapier.


Klussen
Als je thuis aan het klussen bent, heb je vaak specifiek gereedschap nodig. De kans is dan niet zo groot dat je dat in de kringloop vindt. Maar ben je op zoek naar klein gereedschap, zoals een schroevendraaier, tang of zaag? Grote kans dat je dit wél bij de kringloop scoort, en nog voor een leuke prijs ook.


Woonaccessoires
Een nieuw vloerkleed is best duur. En ook die kleine accessoires tikken best door, als je je winkelwagentje ermee vol laadt. In de kringloop vind je misschien niet meteen wat je zoekt, maar de aanhouder wint. Soms tref je er onverwacht een kringloopparel. En: bedenk natuurlijk ook even of je die decoratie écht nodig hebt.


Kinderspeelgoed
Speelgoed is heel het jaar door overal te koop. Maar op het moment dat je iets zoekt, kun je het tweedehands net niet vinden. Herkenbaar? Begin dan op tijd! In de kringloopwinkel vind je items voor alle leeftijden: knuffels, spelletjes, opbergmanden, blokken, poppen met toebehoren, autootjes. Tip: zoek items die je kunt wassen, dan zijn ze weer als nieuw.


Enthousiast geworden?

Ontdek hier de dichtstbijzijnde Woord en Daad kringloopwinkel!

En lijkt het je leuk om zélf bezig te zijn met tweedehands artikelen, en dat voor het goede doel? Bekijk dan de actuele vrijwilligersvacatures. Van kassamedewerker tot styliste en van chauffeur tot medewerker in het magazijn: iedereen kan op zijn of haar manier een steentje bijdragen!

 

Deze tips verschenen eerder in videovorm op de Instagrampagina @datislekkerduurzaam in samenwerking met @kringloopschat.


Foto: de Woord en Daad kringloopwinkel in Krimpen aan de Lek.