Search
Close this search box.

Zo ga je met de mooiste kringloopvondsten naar huis | 5 tips

Wat is jouw favoriete kringloopvondst? En weet je nog hoe lang je daarnaar hebt gezocht? Soms heb je zo je mandje vol en een andere keer heb je na drie rondjes nog niets gevonden. Herkenbaar?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom vind je hier onze 5 tips om de mooiste parels te vinden. Veel kringloopplezier!


1) Neem de tijd
Als je haast hebt, kun je natuurlijk niet op je gemak alle winkelschappen bekijken. Zorg daarom dat je voldoende tijd hebt om rustig rond te lopen, zonder steeds te  moeten checken of je al bijna moet gaan.


2) Stel een vraag
Kun je een artikel niet vinden? Vraag het eens aan een winkelvrijwilliger, die is vast bereid om even mee te denken. Misschien staat er nog iets in het magazijn, of op een plek waar je zelf niet snel zou kijken. Proberen dus!


3) Pas ook eens een andere maat
Het gebeurt regelmatig dat een kledingstuk groter of juist kleiner uitvalt. Laat je daarom bij kleding niet teveel leiden door de maat. Zeker wanneer een winkel pashokjes heeft, is het interessant om ook eens een andere maat te passen. Misschien heb je geluk!

Tip: Kijk en luister de podcast over de winkel in Noordeloos!


4) Haal een artikel uit het schap
Bij een schap vol glaswerk komt die ene vaas misschien niet zo mooi tot z’n recht. Neem een artikel daarom eens uit het schap en bekijk het aandachtig, zonder afleidende producten eromheen. Word je er nu blij van, of toch niet?


5) Kijk ook op onverwachte plekken
Is het je ook weleens opgevallen dat producten niet altijd staan waar je ze zou verwachten? Dat is een mooie kans! De mooie klok die je zoekt, staat misschien wel weggestopt tussen allerlei meubels op een tafeltje in de hoek. Laat je daarom niet beperken tot een bepaalde hoek en kijk goed rond.


Dat waren ze! En, zin om op zoek te gaan naar kringloopparels?
We ontmoeten je graag. Via deze link vind je alle Woord en Daad winkels. Tot snel!

Foto: de Woord en Daad kringloopwinkel in Krimpen aan de Lek.