Search
Close this search box.

Zo voorkom je een miskoop | 5 tips

Lekker snuffelen bij de kringloop! Je dwaalt op je gemak rond en laat je blik over de producten glijden. Bloempotten, glazen, vazen en boeken… en ineens stuit je op dat ene kastje dat je altijd al had willen hebben. Yes! Maar… eenmaal thuis blijkt het kastje nét 10 centimeter te breed te zijn voor dat leuke hoekje. Oeps!

Kom jij ook weleens met kringloopvondsten thuis die je eigenlijk niet kwijt kunt, of koop je regelmatig dingen die al in je kast bleken te liggen? Lees dan onze 5 tips om een miskoop te voorkomen!


1) Bij grote(re) voorwerpen: houd de juiste afmetingen in je achterhoofd.

Ineens stuit je op dat gave kastje of die hippe bloempot, maar je twijfelt of het wel in dat ene hoekje in de woonkamer past… Herkenbaar? Tip: als je weet dat een bepaald product zoekt, meet thuis dan alvast de beschikbare ruimte op en neem een meetlint of rolmaat mee naar de kringloop. Altijd handig!

 

2) Vraag jezelf af waarom je twijfelt.
Heb je een leuk kastje gezien, maar breek je jezelf het hoofd over hoe je dat meubeltje op je fiets mee gaat krijgen? Vraag dan in de winkel naar mogelijkheden voor bezorging, vaak is dit voor een kleine meerprijs wel te regelen. Hoef je dat kastje gelukkig niet te laten staan omdat ‘ie niet in je fietstas past…

 

3) Wees eerlijk naar jezelf.
Wel doen… of toch niet? Loop een extra rondje en bedenk of je nog steeds blij wordt van het artikel. Probeer te bedenken waar je het gaat neerzetten of gebruiken en of je het product nog niet in huis hebt. Wees eerlijk naar jezelf en kijk niet alleen naar de prijs, maar bedenk of je het ook zou kopen als het een stuk duurder was. Dat het goedkoop is, is geen reden om het meteen maar allemaal mee te nemen (dan zou je voorlopig nog niet uitgewinkeld zijn 😉 ).

 

4) Bij twijfel… toch doen!
Blijf je twijfelen? In een winkel met nieuwe producten kan je er gerust een nachtje (of twee of drie) over slapen voor je een besluit neemt. Vaak zijn er meerdere exemplaren op voorraad en is een artikel ook de week erna nog te bestellen. Ga je echter bij een kringloopwinkel de volgende dag terug om het artikel tóch aan te schaffen, dan is het negen van de tien keer al verkocht. Kom je er daarom echt niet uit, neem het product dan voor de zekerheid mee. En lees meteen even het volgende punt, want…

 

5) Tóch (g)een miskoop!
Heb je ondanks alle bovenstaande tips toch een miskoop gedaan? Niet getreurd: leer ervan voor een volgende keer en lever het artikel weer in, zodat je iemand anders er weer blij mee kunt maken. Mooi om te weten: jouw aankoopbedrag wordt goed besteed, want met de opbrengst van de Woord en Daad kringloopwinkels werken we aan een beter bestaan voor mensen in armoede. Jouw aankoop is dus zeker niet voor niets geweest!