Search
Close this search box.

Nieuwe kringloopwinkel van Woord en Daad geopend in Houten

‘Hier ben ik echt heel blij mee!’ Met een glunderend gezicht staat een jongeman met een fiets bij de kassa. In de gloednieuwe kringloopwinkel van Woord en Daad aan De Raat 2 in Houten is het een drukte van belang. Wethouder Van den Berg opent de winkel door met een tweedehands fiets naar binnen te rijden. Binnen een kwartier rijdt de fiets de winkel weer uit. Met een trotse nieuwe eigenaar.

Plannen voor een kringloopwinkel in Houten waren er al langer. Maar nu is het toch écht zo ver! Fietsstad Houten heeft er een nieuwe kringloopwinkel bij. Woensdag 4 oktober werd de 29e winkel van Woord en Daad aan De Raad 2 feestelijk geopend. Wethouder Wouter van den Berg reed met een tweedehands fiets door het lint naar binnen, op de voet gevolgd door tientallen belangstellenden. Al snel vormde zich een lange rij voor de kassa en gingen de eerste artikelen over de toonbank.

De winkel is onderdeel van stichting Woord en Daad Winkels, met tientallen kringloopwinkels door Nederland die volledig gerund worden door vrijwilligers en diverse projecten steunen. De opbrengst van de kringloopwinkel in Houten is bestemd voor goed waterbeheer van de Awash-rivier in Ethiopië. Zo krijgen en behouden ook de meest kwetsbare mensen langs de rivier toegang tot voldoende water voor hun levensonderhoud. Daarnaast dragen we met de kringloopwinkel bij aan duurzaamheid door hergebruik van mooie spullen en vormen we een ontmoetingsplek in de buurt.

Een bezoekje brengen? Bekijk hier de openingstijden.