Search
Close this search box.

Teveel spullen? 5 tips voor een opgeruimder huis

Teveel spullen in huis? Check deze 5 tips voor een opgeruimd huis!

Spullen, spullen en nog eens spullen: onze huizen staan er vol mee! Misschien ben jij heel blij met alle spullen die je hebt. Geluksvogel! Maar het kan ook zijn dat je spullen hebt waar je minder blij van wordt. Of dat je best je spullen op zou willen ruimen, maar niet weet waar je moet beginnen. Hieronder vind je 5 tips voor een opgeruimder huis.

 1. Accepteer de situatie

Je ergert je al weken aan de kastdeurtjes die niet meer dicht kunnen. Toch nog maar een opbergbox erbij? Maar let op: alleen spullen verplaatsen helpt niet! Pas als je accepteert dat je teveel spullen hebt, komt er ruimte om iets te gaan veranderen. Veroordeel jezelf niet, maar accepteer wel dat er iets moet gebeuren.

 

2. Shop bewust

Als je teveel spullen in huis hebt, is het handig om vanaf nu goed op te letten wat je koopt. Als iets in de aanbieding is, betekent dit niet dat je het meteen aan moet schaffen. Bedenk goed of je iets echt nodig hebt. Soms blijkt dat product dan toch niet zó noodzakelijk te zijn. En kijk ook eens of je het item wat je zoekt tweedehands kunt vinden, bijvoorbeeld in de kringloopwinkel.

 

3. Een goed begin…

Spullen: het lijkt soms wel of ze vanzelf je huis binnenkomen. Maar toch ben jij écht degene die hier verantwoordelijk voor is. Spullen die je huis niet binnenkomen, hoef je ook niet op te ruimen. Stop daarom met het klakkeloos aannemen van gratis producten. En vermijd winkels waarin je altijd bezwijkt voor de verleiding om iets te kopen.

 

4. Begin klein

Spullen komen makkelijk binnen, gaan helaas niet vanzelf de deur weer uit. Je zult dus echt zelf aan de slag moeten. Tip: begin niet te groot, maar start met een overzichtelijk project, zoals een keukenla of een bepaalde kamer. En zet bijvoorbeeld een tas neer waar je alle spullen in stopt die weg kunnen. Zo wordt de drempel lager.

 

5. Verkoop ze of breng ze naar de kringloop

Tas vol? Gefeliciteerd! Grotere producten kun je proberen te verkopen. Heb je geen zin in dat gedoe? Dan is de kringloopwinkel heel blij met jouw spullen. Breng ze bijvoorbeeld bij een Woord en Daad kringloopwinkel in de buurt, dan weet je dat de opbrengst naar het goede doel gaat. Win-win-win dus!

Tip: check vooraf wel even de innamespecificaties.

Bezoek een Woord en Daad kringloopwinkel

Foto: Woord en Daad kringloopwinkel De Snuffelhal in Nunspeet.