Search
Close this search box.

Over kringloopgeluk – Kringloopwinkel Gorinchem in Terdege!

De kringloopwinkel is de kinderschoenen ontgroeid. De dumpplaats voor overbodige spullen groeide uit tot een zelfbewuste onderneming die kritisch kijkt naar wat er wordt aangeboden. Je merkt het aan de geordende gangpaden, aan het aanbod én aan de dwarsdoorsnede van Nederland die er koopt. “Iedereen is welkom. Van arme student tot artistieke schatzoeker.”

DILEMMA

Een dilemma is het, zo op de vroege zaterdagochtend: wordt het een scoubidou-pakket of toch een stapel Penny’s? De jongste bezoeker van de kringloopwinkel van Woord en Daad in Gorinchem kan maar niet kiezen.

„Dit is ons zaterdagochtendfeest”, lacht haar moeder. „Naar de prijs hoeven we niet te kijken, alles hier is goedkoop.” Die laatste mening deelt niet iedereen in de winkel. Een man onderhandelt met een vrijwilligster over de prijs van rieten mandjes, die zojuist in het magazijn zijn binnengebracht. Wordt het 30 cent of 50 cent per stuk? „Uw feessie vandaag, mevrouw”, grijnst de man ten slotte. „Vijftig cent voor elk. Uw feessie.”

OPRUIMPLOEG

Met 75 vrijwilligers en een jaaromzet van ruim 1,5 ton is de kringloopwinkel van stichting Woord en Daad in Gorinchem een serieuze onderneming geworden. De winkel huist sinds de start in 2018 in een winkelpand in hartje Gorinchem. Dat kan niet missen in de hofstad van Woord en Daad.

Dit is het eerste gedeelte van een groter artikel. Tekst en beeld: Terdege

Kringloopwinkel Gorinchem is te vinden aan Melkpad 7-9. Bekijk hier de contactgegevens en openingstijden.