Search
Close this search box.

50 jaar Woord en Daad | De wereld dichtbij

“Houd altijd het doel voor ogen: de armen die onze steun verdienen. Doe je werk goed, kom na wat je belooft. Het is werk in Gods Koninkrijk.” Ivo ‘t Lam (1924-2017), medeoprichter van Woord en Daad.

Wat 50 jaar geleden begon met een collecte in de Grote Kerk in Leerdam breidde uit naar een netwerk van duizenden vrijwilligers en donateurs in heel Nederland. Wat 50 jaar geleden begon in een weeshuis in India breidde uit naar tientallen partnerships in meer dan twintig landen, gedreven door honderden professionals.

Al 50 jaar lang brengen verhalen van mensen wereldwijd de wereld dichtbij. Voor deze mensen werden in de loop der jaren vele acties georganiseerd en ook binnen de kringloopwinkels werd én wordt enorm veel werk verzet. Bedankt voor jouw betrokkenheid!

Hoop

In dit jubileumjaar zet Woord en Daad jongeren centraal. Tegen de stroom van geweld, armoede en uitsluiting in zijn het juist jongeren die blijven dromen. Dit jaar delen we hun verhalen van hoop. Én we delen hun ambitie! Samen met jou zetten we ons graag in om 1000 jongeren in Burkina Faso te begeleiden bij het starten van een eigen bedrijf. Ontdek hier meer