Search
Close this search box.

Dit zijn onze vrijwilligers! | In gesprek met… Silly den Breejen, Zwanenburg

Kun je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Silly den Breejen, 72 jaar. Ik heb 4 kinderen – allemaal getrouwd – 10 kleinkinderen, 3 aangetrouwde kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Hoe kwam je bij Woord en Daad terecht?

Ons bedrijfskantoor, wat aan mijn woning zit, werd overcompleet door het overlijden van mijn man. Het idee ontstond om daar een winkel in te beginnen, maar dan voor een goed doel. Zo zijn wij in contact gekomen met Woord en Daad en hebben we met vijf vrijwilligers een comité gevormd. Daarna zijn we een winkel gestart.

Welk vrijwilligerswerk doe je precies voor Woord en Daad?

Ik run de winkel samen met de andere vrijwilligers. Ik verzorg de inrichting en houd de etalage bij. Ook maak ik de meeste bestellingen die wij van klanten krijgen. Wij zijn begonnen met het opknappen van oude meubeltjes en andere dingen. Daarnaast startten we met breien en haken. Een paar jaar geleden is het ook gedeeltelijk een kringloop geworden, dat is onder de carport ontstaan.

Hoe ervaar je dat werk?

Door de omstandigheden was het niet mogelijk om in 2020 onze markten en beurzen te doen, maar ik heb nog steeds heel veel plezier in dit werk.

Zijn er Woord en Daad-projecten die jou bijzonder aanspreken?

Vooral de onderwijsprojecten en de projecten om armoede te bestrijden, in het bijzonder voor jonge kinderen.

Hoe typeren anderen jou?

Actief, altijd bezig en sociaal meelevend.

Wat doen je graag in je vrije tijd?

Ik houd van schilderen, haken, breien en lezen. Daarbij knap ik ook meubeltjes op en wandel ik graag.

Heb je een tip voor andere vrijwilligers?

Houd je oren en ogen open zodat je weet welke trends er gaande zijn, en zet veel op Facebook en andere social media.