Search
Close this search box.

Dit zijn onze vrijwilligers! In gesprek met… Lisanne van Burg, Krimpenerwaard

Kun je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Lisanne van Burg, 31 jaar oud. Ik woon in Ouderkerk aan den IJssel, ben getrouwd met Jan Corno en moeder van Bente van 7 jaar en Silas van 4 jaar. Ik geef twee dagen Godsdienstig Vormingsonderwijs op openbare basisscholen. Verder vind ik het leuk om lekker met mijn gezin er op uit te trekken de natuur in. Met mijn moeder en zussen ga ik vaak ‘kringlopen’, dan gaan we heerlijk in een kringloopwinkel rondneuzen op zoek naar de mooiste schatten. De laatste tijd ben ik weer aan het hardlopen en verder ben ik actief in mijn kerk en natuurlijk bij de kringloopwinkel!

Hoe kwam je bij Woord en Daad terecht?

Ik ken Woord en Daad al langer van naam, maar toen ik hoorde dat er een Woord en Daad kringloopwinkel zou komen in de Krimpenerwaard dacht ik: hé, daar moet ik bij zijn! Het leek me leuk om mee te werken met een nieuwe winkel. Ik vind kringloopwinkels niet alleen heel erg leuk, het is ook belangrijk om dingen te recyclen en niet zomaar nieuwe spullen te kopen. Op die manier zorg je ook nog eens goed voor de aarde.

Welk vrijwilligerswerk doe je precies voor Woord en Daad?
Ik verzorg de social media voor de Woord en Daad winkel in Krimpen, dat betekent dat ik de Facebookpagina en het Instagramaccount van de kringloopwinkel bijhoud.

Waarom vind je het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen?

Omdat ik kringloopwinkels gewoon erg leuk vind. Je kunt er de mooiste schatten vinden voor weinig geld. Zo zorgen we voor de schepping, want spullen uit de kringloopwinkel hoeven niet meer geproduceerd te worden en daardoor hoeven er geen nieuwe grondstoffen te worden gebruikt. Daarnaast is het er vaak gezelliger en gemoedelijker dan in een ‘gewone’ winkel. En wat ook erg mooi is: al het geld dat we verdienen, gaat naar een goed doel. Bij ons zijn dat opleidingen voor jongeren in Sri Lanka. Dat maakt het extra leuk.

Hoe typeren anderen jou?

Haha, dat zou je aan die anderen moeten vragen. Ik denk als enthousiast en gezellig. En misschien een beetje eigenzinnig.

Wat is je mooiste herinnering als vrijwilliger?

Het is leuk als mensen helemaal blij worden van iets dat ze via de Instagram account hebben gekocht. Onlangs was een mevrouw die vroeg of ik wat kleding voor haar wilde opzoeken. Ze kocht een aantal items die ik had uitgezocht en was er helemaal blij mee. Dan ben ik ook blij! Of iemand, die mij een berichtje via Facebook stuurde. Voor een oudere dame zocht ze een telefoon want die was stuk gegaan. Wij hadden er een aantal staan. Ze kon de telefoon afhalen en maakte zo die oude dame weer blij.

Wat zou je willen zeggen tegen andere vrijwilligers?

Wat supermooi dat we als vrijwilligers met elkaar samenwerken om de wereld een stukje mooier te maken. Ik zeg altijd: Doe je werk alsof het voor de Heere is, en niet voor de mensen (naar Kol 3:23).