Search
Close this search box.

‘Dansend ging ze de winkel uit!’

Een goede baan waarmee je voor jezelf en je gezin kunt zorgen: voor veel inwoners van Tsjaad blijkt dit een grote uitdaging. Maar ook in Nederland hebben mensen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. In Woord en Daad kringloopwinkel De Loop in Dordrecht raken deze werelden elkaar.

Vrijwilliger Dik vertelt enthousiast over de meerwaarde van de kringloopwinkel: ‘Met onze opbrengst steunen we een project in Tsjaad, waarbij jongeren een goede opleiding ontvangen en begeleid worden naar een baan. Tegelijkertijd richten we ons ook in Nederland op mensen met een beperkt budget.

Een mooie herinnering is de wisseling van de zomer- en wintercollectie, waarbij een mevrouw meer kon kopen dan ze verwachtte en dansend de winkel uitging. Het is eigenlijk alleen maar win-win-win wat hier gebeurt!’

Samen voor het goede doel

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Woord en Daad. Binnen comités, winkels en verkooppunten vormen zij een sociale ontmoetingsplek in de regio en zetten ze zich in voor hun medemens, zowel dichtbij als ver weg. Wil jij je ook samen met andere vrijwilligers inzetten voor een goed doel? Word ook vrijwilliger!